Петър Янков: В Русе температурите ще се повишат чувствително

1
До 20° през уикенда, следва рязко застудяване и нова снежна покривка, прогнозира синоптикът
До 20° през уикенда, следва рязко застудяване и нова снежна покривка, прогнозира синоптикът Снимка: Dunavmost / архив

До 20° през уикенда, следва рязко застудяване и нова снежна покривка, прогнозира синоптикът

Динамично остава времето, сняг и дъжд се редуваха през последните дни.

"Има тенденция за затопляне. През следващите дни, включително до събота, температурите на север от планините ще достигат 19-20 градуса. Визирам градове като Велико Търново, Русе - температурите ще се повишат чувствително. В последните прогнози за Черноморието дори ще се отбележат около 20 градуса в петък и събота, пролетни температури", съобщи синоптикът Петър Янков в ефира на "България сутрин" по Bulgaria on air.

След затоплянето, в неделя се очакват валежи, които ще понижат и температурите, стана ясно от думите му.

"Нова снежна покривка главно в Стара планина и по северното Черноморие, около 5 сантиметра ще има в понеделник. Новата седмица ще започне с усложнена обстановка. Няма да има бедствени ситуации, но ще има снежна покривка от порядъка на 3 до 5 сантиметра", прогнозира Янков.

В събота по високите части на планините, над 2500 метра, температурите ще бъдат около 1-2 градуса.

"Съботният ден е по-подходящ от неделя за високопланински туризъм. През следващата седмица температурите ще се понижат. Ще бъдем във властта на есенните мъгли с ниски облаци, намалена видимост по Черноморието до новите валежи, които очакваме в средата на седмицата - от 6 декември. Студентите ще празнуват на фона на динамично време. В планините ще има сняг, трябва да внимават", предупреди синоптикът.

Декември идва с динамично време.

"През първата десетдневка валежите ще бъдат често явление. 9, 10, 11 декември ще валят дъждове, а в планините сняг. Дъждовете ще бъдат по-интензивни в южните и източните части от страната. В средата на месеца ще се осъществи т.нар. предколедно стопляне, по стабилно време и повече слънце в следобедните часове. Валежи се очакват преди Коледа, между 20 и 25. По-динамично време с превалявания от сняг ще има на 26-27 декември. След това времето ще се стабилизира. До новогодишната нощ прогнозите сочат безоблачно време, по-топло. Превалявания могат да се очакват в новогодишната нощ в западните райони", информира още Янков.

Синоптикът обясни, че следващите валежи около студентските празници ще бъдат свързани със средиземноморски циклони.

"Зачестява тяхното проявление. Балканските страни не усещат затоплянето, но зачестяват неблагоприятните явления с чести бури", уточни още Янков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари