Петър Велков: Тото отново ще задвижи колелото си

1
Има бизнес нюх за пошлото, а у нас то вирее на макс, смята математикът
Има бизнес нюх за пошлото, а у нас то вирее на макс, смята математикът

Има бизнес нюх за пошлото, а у нас то вирее на макс, смята математикът

Петър Велков, математик и педагог, коментира скандалния подкаст на Тото, в който Тити се хвали с насилие над момиче и двамата се смеят.

"И най-големият спонсор на Тото прекрати договора си с него.

Да, това е изцяло закъсняло (НО правилно) и маркетинг изпълнение, защото всички тези спонсори е трябвало да реагират, още когато Тото не просто е качил подкаста, а са изрязали разказа на Тити в специалиаен клип, върху който да акцентират и разпространят още по-масово. Един спонсор трябва да следи за какво отиват парите му и с какво се свързва името му.

Да, Тото умее в обществото, което живеем, да направи едно от най-успешните предавания. Кани едни от най-желаните гости и ги кара да се принизят и да говорят големи мръсни тайни, пикантерии, а с немалка част от долнопробните си гости, като Киро Брейка, руска пропаганда, античовешки неща и много конспирации...

Да, точно защото живеем в такова общество, изобщо не се притеснявам, че Тото ще се оправи. Ще отшумят нещата, ще намери нов начин макар и много трудно в момента нови спонсори, и ще задвижи колелото си. Има си я публиката, а когато имаш нея, другото ще го направи, има бизнес нюх за пошлото. А у нас то вирее на макс. А и ще има и лоялна публика, която да го защитава, защото той е жертвата, според някои от тях.

И да, срещу Тото се реагира така както срещу никого. Но това, че има много други подкасти, личности (пр. Карбовски и тн), казуси и насилие под всякаква форма в обществото, към което не се реагира, не означава, че това, че срещу Тото се е реагирало, е нещо лошо. Влизаме в уатабаузъм. Просто срещу всяко насилие и морално дъно трябва да има реакция. А тази първа и строга стъпка е много важна.

Ще кажа още две неща.

1) Тото в момента е силният, известният, този с влияние. И то огромно. И то към най-важните - младото поколение. Той е моделът в момента и към него очакванията са завишени. С голямото влияние, власт идва и голямата отговорност. (по-високите очаквания и по-яростната реакция)

2) Това не му е първата издънка на Тото и има ужасяващи неща в неговото шоу от гостите му. Тотално деградиращи и опасни пропаганди и модели.

Оттук насетне следващият път, когато Тото и още немалко други, решат да канят някого, да го оставят да говори антизаконни и античовешки неща, то ще има малък замисъл в тяхната глава Ще имат въпроси и "ако-та", макар и по грешно зададен морал - не, дали това е редно, а дали ако го публикувам и е нередно, няма пак да ме хванат и да стане проблем.

А всичко това е хубаво. Защото всички тези хора оформят адски силно бъдещото поколение и обществото, в което живеем.

Важен урок и моментна победа за доброто", пише Велков във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари