Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на Президентството, това е истината

1
Не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа, заяви главният секретар на МВР
Не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа, заяви главният секретар на МВР Снимка: БГНЕС

Не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа, заяви главният секретар на МВР

Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира пред NOVA позицията на Президентството във връзка с искането на правителството той да бъде освободен. От „Дондуков” 2 обясняват, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция”.

Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е истината. За мен тя е правилна и истинска”, заяви той.

На въпрос как ще коментира обвиненията, с които се иска неговото освобождаване, той заяви: „На този етап не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа. Истината е в докладите за дейността на МВР за 2022 г. и за първото полугодие на 2023 г. Те показват много ясно дали МВР се справя добре. Там, видно от изнесения доклад, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е увеличила с 5%. Защо е това разминаване – няма да коментирам. Официалният доклад на МВР може да се изиска и да се провери”, уточни Тодоров.

Главният секретар на МВР обясни, че са сменени 14 директори на областни дирекции на полицията. С него, като професионален ръководител, това не било съгласувано. „Между тях има изключително добри като резултати дирекции. За кадровата политика отговаря министърът. За мен част от директорите, които бяха сменени, са с изключително добри резултати”, посочи Петър Тодоров.

В сряда вътрешният министър Калин Стоянов посочи, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в Министерството на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 2
    В траур ли си, че няма да има указ?!? Кофти, тва дето съгласувахте с посолствоТО няма да стане на 100% Езикът ти не коментирам, такива като вас като нямат аргументи, почват с обиди!
  • -4
    1
    АЗ
    Жалък кумуняро-рушлямски БОКЛУК!!! Заминавай при антибългарина Грипенчо Решетникоф и онази ковра, дето се кланя на полкивника от ГРУ Гундяеф!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари