Петър Тодоров: Няма пострадали при инцидента с кортежа на Иван Гешев

0
По първоначална информация е избухнал взрив, от МВР не уточняват дали става дума за бомба
По първоначална информация е избухнал взрив, от МВР не уточняват дали става дума за бомба Снимка: БГНЕС

По първоначална информация е избухнал взрив, от МВР не уточняват дали става дума за бомба

От МВР съобщиха за инцидент с кортежа, с който се придвижва главният прокурор Иван Гешев.

По първоначална информация е избухнал взрив, от МВР не уточняват дали става дума за бомба.

Днес около 11:45 часа е имало инцидент с кортежа на главния прокурор по пътя София – Самоков край село Ковачевци, съобщи на брифинг в Бургас главният секретар на МВР Петър Тодоров, предаде БНР.

Няма пострадали - нито главният прокурор, нито охраняващи го лица.

По случая са задействани всички сили за изясняване на случая. Има представители на полицията, на жандармерията, ГДБОП. Формиран е щаб с всички служби, вътрешният министър Иван Демерджиев е в постоянен контакт с него.

Утре служебният премиер Гълъб Донев ще проведе съвещание с министър Демерджиев, всички служби, и прокуратурата. Там информацията ще бъде обобщена и ще се предприемат действия.

Подробности по случая ще бъдат дадени от прокуратурата, посочи още Петър Тодоров, който не отговори на журналистически въпроси и не уточни дали става дума за взривно устройство.

Инцидентът е станал около ханче в местността „Ярема“ в посока Самоков, на остър завой, предаде репортер на БНР, като се позова на очевидци.

Според очевидците се е чул много силен взрив.

Колите, които стигат до мястото на инцидента в посока Самоков, са връщани от полицията. Препоръчва се пътуващите за Самоков да използват пътя през Панчарево.

Дори собствениците на вили в „Ярема“ трябва да стигнат до къщите си пеша, а излизащите в посока София са подложени на проверка от полицията.

На мястото има екипи на жандармерията и на НСО.

Все още няма коментар за инцидента от главния прокурор и неговия екип. По информация на БНР по случая ще бъде образувано досъдебно производство за престъпления срещу републиката. То ще бъде водено от Софийската градска прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари