Петър Стойчев: Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех!

3

Той стана първият българин, преплувал Гибралтарския пролив без неопрен

Петър Стойчев покори поредния си връх.

Той преплува Гибралтарския проток, който е най-трудният от 7-те маратона, администрирани от WOWSA (Световната асоциация по плуване в открити води). Стойчев стана първият българин, преплувал Гибралтар с текстилен бански.

47-годишният Стойчев участва четири пъти на олимпийски игри като състезател. В Сидни 2000 и Атина 2004 стартира на 400 и 1500 м свободен стил.

Ето какво написа Стойчев в профила си във Фейсбук:

"Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех - както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км. Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата!

Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!

Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    РуZZки трол
    Този защо не развява нашето родно знаме на "Аквафреш" с шизофренния двуглав опърпан орел? Нас балгария не ни интересува! Да живее ТероруZZшлямия! балгарите да до дуфате!слава на путлерчето!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари