Петър Николов: Със сигурност Иван Гешев ще се пробва в политиката

0
ВСС си дадоха сметка, че стават заложник на политическите амбиции на един човек, коментира депутатът от ГЕРБ
ВСС си дадоха сметка, че стават заложник на политическите амбиции на един човек, коментира депутатът от ГЕРБ Видео: NOVA

ВСС си дадоха сметка, че стават заложник на политическите амбиции на един човек, коментира депутатът от ГЕРБ

Със сигурност Иван Гешев ще се пробва в политиката. Това коментира в „Денят на живо” по NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. „Това е част от причината ВСС да вземе решението с внушително мнозинство. Те си дадоха сметка, че стават заложник на политическите амбиции на един човек”, допълни той.

Политиката е за партиите. Ако Гешев иска да прави политическа партия, отдавна трябваше да е напуснал поста си, а не да се опитва да събира някакви политически дивиденти с всички фойерверки, които видяхме в последните месеци”, подчерта народният представител.

Николов е на мнение, че от няколко години насам в България има проблем с главния прокурор и с неговото поведение. Иван Гешев е изпуснал усещането си за граници - докъде е неговата професионална компетентност и откъде започва политиката”, уточни депутатът.

„Един прокурор трябва да бяга като дявол от тамян да се меси в политическия живот. Не може да показва политически пристрастия, да притиска определени политически фигури и да дава политически квалификации”, каза той.

Според Николов са се видели „целенасочени усилия на главния прокурор да се провали съставянето на правителство”. „Върхът на айсберга е това обръщение „боклуци” към политическите партии и парламента. Отдолу има тежко неразбиране какво е разделението на властите и ролята на прокуратурата”, добави народният представител.

На въпрос не осъзнава ли ГЕРБ-СДС подобен факт твърде късно, депутатът отговори: „Ние говорим тези неща от много време насам. Просто част от политическите играчи отказваха да го чуят и видят. Няма по-последователна формация от ГЕРБ-СДС и по-последователен политически лидер от Бойко Борисов в това да се повтаря, че трябва да се направи съдебна реформа”, е мнението му.

Народният представител подчерта, че част от „жертвите на действията на прокуратурата и самозабравянето” са именно от ГЕРБ.

Във връзка с предложението на ВСС за освобождаването на главния прокурор, внесено в Президентството, Николов коментира, че се надява Румен Радев да го подпише. „Очаквам, че той няма да налива масло в огъня. Президентът, главният прокурор и всички институции трябва да са наясно, че България е парламентарна република”, поясни той.

Във връзка с твърденията, че финансовият министър Асен Василев е предложил съпругата на Даниел Лорер за член на Борда на Европейската инвестиционна банка, каза: „Абсолютна непремереност. Няколко семейства не могат да управляват. За мен това са лоши сигнали”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари