Пет станаха болните от КОВИД-19 в Русе

1
От Русе с положителен PCR тест е 16-годишно момиче. Тя е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставена под домашна карантина
От Русе с положителен PCR тест е 16-годишно момиче. Тя е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставена под домашна карантина

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани пет нови случая на коронавирус

Става дума за четири жени и един мъж на възраст между 42 и 59 години, както и за 16-годишно момиче. Четири от новите случаи са от гр. Сливо поле, като при три от тях е установена епидемична връзка. Две учителки и още една жена от персонала на детска градина „Мечо Пух“ са с положителни PCR тестове за COVID-19. И трите жени са безсимптомни, като още от предния ден са оставени под домашна изолация. Другият заболял от Сливо поле е мъж на 42 години. Той е хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

От Русе с положителен PCR тест е 16-годишно момиче. Тя е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставена под домашна карантина.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 330 души, като активните случаи са 59. От тях 20 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 42% са мъжете, а жените са 58%, което като бройка е съответно 25 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 197 са жените, а мъжете са 132, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и шестима нови излекувани пациенти, сред които и трима обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 254.

Същевременно през вчерашния ден е починала жена на 84-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“. Тя е била с положителен PCR тест и съответно е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Също така трябва да се отбележи, че жената е била с придружаващи заболявания, сред които и сърдечно-съдово. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 16, като девет от тях са от дома за стари хора.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари