Наблюдава се лек спад на КОВИД заболеваемостта в Русенско

0
На болнично лечение в областта се намират 224 души, като 46 от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 224 души, като 46 от тях са в реанимация Снимка: Dunavmost, архив

169 са новите случаи на Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа

 Сред тях има пет деца в училищна възраст и едно в предучилищна. Най-много са заболелите в община Русе – 136. Осемнайсет заразени има в Бяла, по трима в Иваново, Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово, Ветово и Две могили.

През вчерашния ден са оздравели 26 души. Двама мъже и една жена с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 2368, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 29 521, а преболедувалите 25 437. Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на 16-о място по заболеваемост в страната. Най-малко регистрирани заразени има в Разград – 63.

На болнично лечение в областта се намират 224 души, като 46 от тях са в реанимация. Свободните легла са 164, от които 20 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 121 495 имунизации, като повторна доза са получили 56 370 души. Бустерна доза са си поставили общо 18 198 русенци. Вчера са имунизирани и три деца на възраст между 12 и 18 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари