Пет причини котката да повдига опашката си, когато я галите

1
Не всяка котка харесва да бъде галена по основата на опашката
Не всяка котка харесва да бъде галена по основата на опашката

Не всяка котка харесва да бъде галена по основата на опашката

Понякога може да изглежда, че опашката на котката е най-ценната част от нейното тяло. Някои котки просто не могат да устоят да го покажат на всички.

Това поведение се влошава, когато някой започне да ги гали по гърба. В такива моменти някои котки повдигат леко опашката си, за да покажат признателност.

Ето какви са причините, поради които котката може да повдигне опашката си, когато човек я погали.

Харесва ѝ

Най-основната причина, поради която котката повдига опашката си, когато я галите, е защото просто ѝ харесва. Повдигането на опашката също е начинът на котката да покаже, че се чувства удобно с човека до нея, пише "Актуално".

Основата на опашката изглежда е любимо място за много котки, въпреки че не всеки ще се радва да бъде гален там. Ако котката харесва, когато собственикът я почеше по гърба, повдигането на опашката може да бъде придружено от мъркане.

Ако не сте сигурни дали вашата котка обича да бъде галена по гърба или в основата на опашката си, първо я погалете няколко път внимателно, за да прецените реакцията ѝ.

Инстинкт

Нормално е котенцата да повдигат опашките си, защото майката котка докосва всички части на тялото, когато се грижи за тях. Ако погалите възрастна котка, тя може инстинктивно да повдигне опашката си, защото това е, което е правила, когато е била коте.

Опитва се да се възползва максимално

Ако една котка харесва усещането да бъде гъделичкана в основата на опашката, тя може да премести опашката си нагоре, за да засили наистина усещането, тъй като това добавя малко допълнителен натиск към движенията на ръцете.

Еструс

Разгонените котки често повдигат опашките си и движат задните си крака нагоре и надолу, когато ги погалят. В допълнение, те са склонни да стават по-привързани, да мяукат и да се търкат в предмети много по-често от обикновено.

Разпространява аромата си

Повдигането на опашката е начин котките да предадат миризмата си на хората като форма на маркиране, защото помага за разпространението на феромони. Котките обичат да маркират своята територия и тази територия до голяма степен включва собственика.

Също така не е необичайно котките да се поздравяват, като подушват задницата си. Миризмата, излъчвана от аналните жлези на котката, може да каже на другите много за това как се чувства котката и да определи коя ще доминира във връзката. Също така помага да се определи дали са се срещали преди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари