Перфектното бирено мезе: Картофени пилешки бутчета

2
Може би никога не сте опитвали този специалитет
Може би никога не сте опитвали този специалитет Снимка: Рая Андонова, Gotvach.bg

Може би никога не сте опитвали този специалитет

Публикуваме една много интересна рецепта, споделена в Gotvach.bg. Картофени пилешки бутчета - това е перфектното бирено мезе, което може би не сте опитвали никога.

Вижте какво е необходимо, за да приготвите този специалитет:

Необходими Продукти

  • пилешко - 6 бр. пилешки бутчета, долни
  • картофи - 750 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 100 - 150 грама, настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • галета

Начин на приготвяне

Бутчетата от пилето се измиват и поставят в тенджера. Чесънът се смачква с нож и се прибавя в тенджерата. Посолява се и се налива вода да покрие пилето. След като заври, се намаля и се оставя докато се свари месото. Сред това се изваждат бутчетата и се оставят настрана.

В същата тенджера се слагат измитите и обелени картофи да се сварят и те.

Когато се сварят, се изваждат и след като изстинат, се намачкват на пюре. Към него се добавя сол, черен пипер, чесън на прах, червен пипер, 3 с.л. брашно и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре.

С ръце се премахва месото от пилешките бутчета и се запазват костите. Месото се нарязва на дребно и се прибавя към картофената смес и отново се омесва добре.

В ръка се взима част от сместа и се сплесква леко. Взима се една от костите и се слага в средата, след това се добавя още от сместа и се оформя да стане като пилешко бутче. Това се повтаря и с останалите кости и сместа.

За панировката на бутчетата в 3 различни чинии се разпределят галета, брашно и разбитото яйце. Бутчетата се овалват първо в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

Сгорещява се доста олио и бутчетата се изпържват до златисто по всички страни. Преди сервиране се оставят да се отцеди излишната мазнина.

Картофените пилешки бутчета задължително сервираме със студена бира.

Приятен апетит!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари