Пентагонът в паника от новата ракета на Русия

1
Спускане на ракета от комплекса А-235 "Нудоль" в стартова шахта
Спускане на ракета от комплекса А-235 "Нудоль" в стартова шахта

В Русия успешно са преминали летателните изпитания на ракетния комплекс за противоракетна и противокосмическа отбрана А-235 „Нудоль”.

В Пентагона предполагат, че изпитанията на ракетата, която ще е способна да сваля спътници, са извършени на 18 ноември, коментира Блиц.

Ракетите от комплекса А-235 „Нудоль” трябва да заменят намиращия се сега на въоръжение комплекс А-135 „Амур” от ПРО на Москва.

Шефът на космическито командване на ВВС на САЩ генерал Джон Хайтън през ноември заяви, че Русия и Китай разработват въоръжение, което може да заплашва жизнено важни спътници на САЩ.

„Те разработват възможности за нападение, които ни безпокоят” – цитира думи на Хайтън Colorado Spring Gazette.

„Американски военни анализатори твърдят, че новата заплаха за спътници космоса разкрива стратегическата уязвимост на САЩ, пише Washington Free Beacon.

Русия или Китай могат да изведат от строя линии на разузнаването, навигацията и свръзките, които се явяват критични за провеждането на военни операции и защита на гражданската инфраструктура на САЩ, отбелязва Free Beacon.

Командирът на дивизия от 1-а Армия от ПРО и ПРО на Въздушно-космическите сили на РФ полковник Андрей Чебурин на 30 ноември съобщи, че ПРО на Москва пряко си взаимодейства със системата за предупреждаване за ракетно нападение и мониторинг на космическото пространство, съобщи „Российская газета”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари