Пенсионерка превърна спирка в свой дом

0
Рада: Разпродавам вещите от моите внуци, защото майка ми и брат ми починаха и оставиха дългове
Рада: Разпродавам вещите от моите внуци, защото майка ми и брат ми починаха и оставиха дългове Снимка: Анелия Перчева / 24 часа

Голяма купчина от вехтории стои на автобусната спирка на Централна гара в Пловдив.

На земята се търкалят дамски, мъжки и детски обувки, кецове, играчки, часовници, чанти, раници, закачалки за дрехи. В щайга са нахвърлени книги, а между тях на листче с разкривени букви е написано: "световна класика от доказали себе си автори". До своеобразния битпазар на стол седи 70-годишната Рада, нахлупила на главата си зимно бомбе, пише 24 часа.

"Вещите са от тримата ми внуци и петимата правнуци. Разпродавам ги, тъй като майка ми и брат ми починаха и оставиха дългове", обяснява пенсионерката. Тя твърди, че навремето е работела в сферата на международния туризъм и знае няколко езика, но животът й впоследствие се преобърнал. Става агресивна, когато някой я попита дали има дом. Продавачи от съседните павилиони казват, че Рада нощува на спирката.

"Получихме сигнал от фирмата концесионер на спирките в града, че въпросната жена извършва незаконна търговска дейност повече от 15 дни. Информирал съм общинския инспекторат и Второ РУ. Социалните също трябва да се намесят и да й осигурят подслон, ако е на улицата", заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Той добави, че лично е ходил на място да провери случая и е посъветвал пловдивчанката да освободи спирката от вещите си, тъй като я грози глоба. Рада обаче не го е послушала и продължава да живее там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари