Пенсионерка от Русе: През зимата ще студувам, за да си купя лекарства

2
Защо ни наказвате да мизерстваме така? Трябва да избирам – да се храня, да ми е топло през зимата или да си купувам лекарствата
Защо ни наказвате да мизерстваме така? Трябва да избирам – да се храня, да ми е топло през зимата или да си купувам лекарствата

Защо ни наказвате да мизерстваме така? Трябва да избирам – да се храня, да ми е топло през зимата или да си купувам лекарствата

Ето докъде ни докараха политиците за 30 години преход. Как за толкова години не намерихте начин да подобрите живота на пенсионерите, така че те да могат да прекарат старините си достойно. Срам ме е от вас, пише Елка Борисова, цитирана от Ретро.бг.

"Вече съм решила за себе си, че през идващата зима ще се наложи да се лиша от отопление, за да мога да си купувам лекарствата. Че без тях съм за никъде. Ще студувам, няма друг начин. Не че миналата зима беше по-различно, пак не включвах радиатора и ходех из вкъщи, облечена с няколко ката дрехи. Но сега, казват, сметките за отопление щели да бъдат жестоки. А имам различни болежки и пия цяла шепа лекарства.

Ето докъде ни докараха политиците за 30 години преход. Наближавам 80-те, пенсията ми е малко над 500 лв. и трябва да избирам – да се храня, да ми е топло през зимата или да си купувам лекарствата. И то при положение, че малко ни увеличиха пенсиите.

Не помня откога не съм си купувала кашкавал или колбаси, цените им станаха баснословни. То и сиренето вече не е по джоба на пенсионера – непрекъснато се покачва. Ние, възрастните, с мизерните си пари сме принудени да караме основно на хляб и кисело мляко. Но и хлябът стана 2 лева. Доста плодове и зеленчуци също са недостъпни за нас. Вече много рядко включвам печката да си сготвя някоя яхнийка, за да пестя от ток. Кажете как с 500 лева пенсия да оцелее човек цял месец. Особено през зимата и при тази страшна инфлация. Политиците, не мислите ли, че това е жестоко спрямо възрастните беззащитни хора, които са отдали живота си в честен труд. Защо ни наказвате да мизерстваме така? Пожелавате ли такава тежка участ на собствените си майки и бащи?

По цял ден ви гледаме и слушаме как се карате и обиждате, заслепени от жажда за власт и богатство. А спомняте ли си, че сте избрани от хората, за да работите за добруването на народа. Но къде ти, това са приказки за наивници. Как за толкова години не намерихте начин да подобрите живота на пенсионерите, така че те да могат да прекарат старините си достойно. Срам ме е от вас."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    daskal
    До 2 - Измирлиев, май не си наясно какво се случва между много деца и родители напоследък.
  • -6
    2
    Алексей Измирлиев
    Човек затова се жени, има деца, отглежда ги, помага им, издържа ги за да може когато стане на едни години и когато им по-малки доходи те да помагат нему!
  • -19
    1
    фарма жид
    да ве лекарсвата са яко важни ,стой и гладна,за да има и за черни дни лекарства ,а що не и някой операцийка в софиъ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари