Кибератака към "Български пощи" остави редица пенсионери в Русе без пари

1
В много от пощенските клонове, получаването на пари днес беше невъзможно
В много от пощенските клонове, получаването на пари днес беше невъзможно Снимка: БГНЕС / архив

Кибератака над компютърните системи на "Български пощи" създаде проблеми с изплащането на пенсиите и великденските надбавки

Още сутринта от "Български пощи" увериха, че няма да има прекъсване в изплащането на парите. В Пловдив и Русе обаче десетки пенсионери не успяха да вземат пенсиите и надбавките си, информира БНТ.

Въпреки уверението на "Български пощи", че кибератаката няма да спре изплащането на пенсии, социални помощи и великденски надбавки, в много от пощенските клонове, получаването на пари днес беше невъзможно.

Все пак в някои от по-малки клонове в Пловдив създадоха временна организация и започнаха да изплащат по списък пенсии и добавки, но само на едно гише. Хората, които чакаха за плащане на сметки обаче бяха връщани.

И в Русе много пенсионери бяха притеснени, че могат да останат без пари за празниците.

От "Български пощи" отказват коментар пред камерата на националната телевизия.

От Министерството на електронното управление заявиха, че знаят за проблема и работят за изясняването му.

А с пост в социалната мрежа, ресорният вицепремиер Калина Константинова обясни, че изплащането на великденските добавки за всички е гарантирано. И се работи за отстраняването на всички технически неизправности в най-кратки срокове. Според Константинова обаче, през последните 10 години киберсигурността на "Български пощи" е била системно неглижирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари