Как българският пенсионер си живурка с 523 лева месечно

41
Вече и Европа се убеди, че ние сме чешит народ
Вече и Европа се убеди, че ние сме чешит народ

Вече и Европа се убеди, че ние сме чешит народ

Цели 15 години изминаха, откакто ужким вървим в крак с обединена Европа, а като погледнеш назад, се вижда с просто око, че нищо, ама нищо не се е променило към по-добро. Чини ми се, че е дошло време за всенародно спокойствие, а не всекидневни протести заради трудностите на живота. Но как да стане тази галимация, като гледам как политиците ни в парламента не спират да се плюят като гамени и се надпреварват час по-скоро да ни пратят... в Рая! Защото единствено там може да се разхождаме голи, да си хапваме сочни ябълки, да се печем на слънце и да се радваме на Змията на изкушенията. Освен това там няма имоти, пари и данъци, дори няма топлофикация да ни плаши с дебели сметки, защото е вечно лято. Това пише Спас Вутев в свой коментар, публикуван в Ретро.бг.

Така е, ще речете вие, обаче кой ще ни купи билет до този райски кът? Я недейте да се тревожите! Родното ни здравеопазване има тая грижа и обещава това да стане почти безплатно при тази липса на доктори и медсестри. Ако не вярвате, прескочете до гробищните паркове и ще видите с очите си що народ се е преселил в по-добрия свят. Чудим се на колегите пенсионери с мижавите пенсии докога ще се инатят да не мрат?...

Пролетта отдавна пукна, а ние не и не! Обаче не спираме да се жалваме от мизерния живот, който ни докараха управниците за тези 32 години. Че кой още не ни е управлявал, джанъм?... Не свикнахме ли с всичко: кризи, безпаричие, корупция до гуша, престъпления, кражби и голи политически обещания за нормален европейски живот.

Вече и Европа се убеди, че ние сме чешит народ. Създаваме неповторима история, предаваме от поколение на поколение прекрасни легенди и доказваме на дело, че никой не се учи от историята. Вече никой не се учудва как в демократична България пенсионерът европеец живурка с 523 лева месечно.

Наскоро срещнах един от тях – нане Стоичко Хайрсъзино, чиято къщурка рухна при последното наводнение, и го заговорих. И така от дума на дума стигнахме до зарязването на лозето и ланшното винце, очаквайки да ме покани на почерпка.

- Да те черпим, селски, ама то не остана вино – взе да се оправдава виновно.

- Че къде го дяна, нане? – питам учудено. – Да не си го изтъргувал на пазара?...

- Ти пък... Как така ще го продам, селски? Да не ми е изпила чавка акъло! Изпихме го в студовете, не само я, а и жената, че и тъщата...

- Я недей да ме будалкаш! – докачих се аз. – Как така и тъщата, бре? Че нали е болнава и вече гони стотака...

- Ама защо да те лажем, селски? – додава умолително нане Стоичко. – При тая мижава пенсия, дека ѝ дават, друго ядене нема. И к`во да чини, горката? Секи ден си дроби попарка с греяно винце и това я крепи в мизерията. Че покрай нея и ние с жената свикнахме и така я караме... Ем не ручаш много, ем ти стая въртоглаво и забравяш, че си гладен и безпаричен. И ни реформа те вълнува, ни корупция и избори...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Анонимен
    Същото получават и 70% от пощенските служители нето но никой не ги споменав
  • 4
    4
    Нап оли
    Аз от 3 години живея с 200 лв. месечно. Нямам кола, не съм здравно осигурен. Преди имах дребен бизнес и спестявания, както и кола. Но един ме измами и тъй като по документи ми беше съдружник, но избяга в чужбина с парите, които ми открадна той остави само дългове, които НАП си взеха от мен без да ги интересува аз как ще живея от тук нататък. И така напук на всички оцелях през тези 3 години. Повярвайте може да се живее с 200 лева месечно, но това изисква много икономии и евтина и нездравословна храна. За почивки или ресторанти и дума не може да става. Постригвам се сам и почти не се отоплявам зимата. Не го пиша за да се оплаквам, а за да ви докажа че може да се живее в България с много по-малко от 500 лв.
  • 4
    3
    специалист
    Във Бангладеш живеят със 100-200 долара на месец цели фамилии със по няколко дребни дечица и са щастливи. На милиардерите не им стигат парите да се изстрелят в космоса и са нещастни . Човек знае 2 и 200.
  • 5
    2
    до 1
    ами толкова си прочел статията щом питаш?!?
  • -11
    1
    Никола
    що не публикувате името на този умник автора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари