Забраняват на пенсионери да ползват карти за транспорт в час-пик

3
Пенсионерите от Белослав могат да ползват автобусите в натоварените часове, но ако си купят билет
Пенсионерите от Белослав могат да ползват автобусите в натоварените часове, но ако си купят билет

Пенсионерите от Белослав могат да ползват автобусите в натоварените часове, но ако си купят билет

В Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ е постъпил сигнал заради решението на Община Белослав да ограничи пътуването с абонаментни карти на пенсионери над 70 години. Това съобщи регионалният представител на КЗД за Варненска област Орлин Кисьов, предаде БНР.

От 1 април картите на възрастните хора няма да важат за линията от Варна за Белослав в часовете 14:00 и 16:20, реши местната управа. Пенсионерите могат да ползват автобусите в натоварените часове, но ако си купят билет. Кметът на Белослав Деян Иванов уточни, че има регистрирани 140 карти на учащи и 309 карти на пенсионери над 70 години:

Общината обяви тръжна процедура, но не се яви никой, дори след като я удължихме с още 10 дни. За да не оставяме хората без транспорт, се договорихме с превозвача, чието условие беше да изпълнява линията с един автобус по-малко. Затова разредихме графика от 16 на 13 курса. Тогава получихме жалби от граждани, че в пиковите часове в автобусите има много правостоящи. Последва второ писмо от превозвача, в което поиска картите на пенсионерите над 70 години да бъдат приравнени с цените на останалите карти", обясни кметът.

Заради правостоящите в автобусите пишат актове на превозвача, има опасност той да се откаже и от 1 април автобусът да спре. Автобусната линия е губеща - превозвачът плаща 13 лева на вход и изход на автогарата за всеки курс, което е загуба от 10 хиляди лева на месец, каза кметът.

"Ако вдигнем цената на билетчето, хората ще потърсят друга алтернатива и пътникопотокът ще намалее, затова взехме това решение. Другият вариант беше картата от 2 лева да стане 54 лева."

До избора на нов изпълнител настоящата фирма ще изпълнява курсовете по автобусната линия.

На 12 април от 10:00 часа в Белослав е организирана открита приемна на Комисията за защита от дискриминация, съобщи регионалният представител на КЗД за Варненска област Орлин Кисьов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Анонимен
    То други няма в тоя град.Те са им единствените клиенти.Ама още малко време и пенсионери няма там
  • 8
    1
    Cfdtewq
    Въртим,сучим и пак стигаме до дискриминация! Това е ограничаване на права!!! Демокрация ли?! Много тесен,ограничен кръгозор на този съветник! Така е най лесно! Измислете нещо по умно и по съвременно! Ама то,кой да мисли?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари