Пенсионер от Русе попадна в капана на Енерго Про

0
Русенецът попада в правен абсурд с доставчика
Русенецът попада в правен абсурд с доставчика

Пенсионер от Русе попадна в правен абсурд с доставчика на ток „Енерго про”.

Възрастният човек беше осъден и даден на съдебен изпълнител за сумата от 4000 лв., след като три години по-рано съдът се е произнесъл окончателно, че не дължи нищо на монополиста, пише БЛИЦ.

Паун Маринов и семейството му живеят в къща на ул."Казанлък". Отопляват се на дърва, готвят на газ и почти не ползват ток. Преди четири години са неприятно изненадани от „Енерго про". 

"Има проблем в самия електромер и ми начисляват някаква служебна енергия от 1463 лв. и стотинки. Това много ме озадачи… те шест месеца къде са били, защо не са проверили защо часовникът не работи”, разказва Маринов.

Той отказва да плати и завежда дело. Печели го на всички инстанции, тъй като електромерът му е извън къщата, а поддръжката и отчитането му е ангажимент на дружеството. Въпреки това три години по-късно мъжът получава писмо от съдия изпълнител за същата сума. „Имало дело срещу мен, на което дело съм осъден да заплатя сумата, разноските, адвокатския хонорар, плюс не знам какво си... Това възлиза на 3800 лв... Никой не ме е призовавал”, споделя Маринов.

Русенецът недоумява как така монополист може да те осъди за нещо, което вече си водил дело и си го спечелил на всички инстанции.  Според адвокат Десислава Трифонова щом в крайна сметка се е стигнало до решение и до частен съдебен изпълнител, вероятно от фирмата са намерили възможност да предявят претенциите си по различен начин.

В продължение на месец Бтв търси позицията на “Енерго про” в Русе, но оттам коментар така и не бе направен. Сега Маринов ще води ново дело.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари