Пенка Георгиева: Хаосът с електронните направления е пълен

0
В нехайството си държавата настройва пациенти срещу лекари
В нехайството си държавата настройва пациенти срещу лекари Снимка: iStock

В нехайството си държавата настройва пациенти срещу лекари

"Пристигат сигнали от цялата страна за проблеми с издаването на електронните направления. Притеснение сме. Хаосът е пълен. За това са виновни институциите и съсловните организации".

Това каза пред БНР Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации "Заедно с теб". И допълни:

"Тази сутрин чувам министъра на електронното управление, който казва, че личните лекари били виновни за невъзможността да се направления. Министърът на здравеопазването обвинява фирмата, която трябва да сложи софтуера на личните лекари. Фирмата обвинява държавата, че държавата не ги финансира и че не са зададени навреме параметрите".

Според нея Министерството на здравеопазването и Министерството на електронното управление е трябвало да направят проверка, че софтуер няма.

"Половин година тези министри управляват. Защо не направиха проверка? Защо тепърва контролни органи ще проверяват? Защо нямаше тестови период? И в него да важат паралелно и електронни и хартиени направления".

В предаването "Хоризонт до обед" Георгиева допълни:

"В своето нехайство държавата настройва пациенти срещу лекари".

Интервюто с Пенка Георгиева и репортаж на Пламен Христов от Ловеч можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари