Д-р Христо Димитров: Това е абсурд - електронно здравеопазване с хартиени листчета!

0
Оказва се, че в много случаи е-направлението не е видимо при различните специалисти
Оказва се, че в много случаи е-направлението не е видимо при различните специалисти Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Въвеждането на е-направление за хоспитализация ще стане факт от 1 август

Грешките в софтуера за издаване на електронни направления вече са отстранени. Това гарантираха от фирмата изпълнител по време на среща със здравния министър Асена Сербезова.

Миналата седмица тя предупреди фирмата, че ще се стигне до санкции, ако не отстранят проблемите. От Bulgaria ON AIR все пак проверяват работи ли наистина безпроблемно системата.

Д-р Христо Димитров е личен лекар, а през кабинета му на ден минават около 20 души. Той започва да издава електронни направления от 1 юни. Проблем от негова страна няма, но много от пациентите му имат и се връщат в кабинета му. Оказва се, че в много от случаите направлението не е видимо при различните специалисти.

"И в лаборатория, и при специалист пациентите масово не успяваха да открият електронния запис (колегите по-точно, а не пациентите) и те бяха връщани за този дълъг 12-буквено-цифрен номер. Представете си една възрастна пациентка или пациент да разнася тези листчета – това е абсурд и говорим за е-здравеопазване с хартиени листчета", оплака се д-р Димитров.

Според управителя на фирмата изпълнител "Контракс", няма проблеми с актуализацията на софтуера за електронните направления. От днес работи и последната версия за всички лекари.

Следващата стъпка на здравното министерство е въвеждането на електронно направление за хоспитализация, което ще е факт от 1 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари