Пенчо Милков: Все повече млади и можещи хора се връщат тук

0
В социалните мрежи кметът сподели радио подкаст от мнения на русенци, избрали отново своя роден град
В социалните мрежи кметът сподели радио подкаст от мнения на русенци, избрали отново своя роден град Снимка: Dunavmost

В социалните мрежи кметът сподели радио подкаст от мнения на русенци, избрали отново своя роден град

"За първи път от десетилетия Русе има положителен механичен прираст. Това ми споделиха от националната статистика преди дни", пише Пенчо Милков във Фейсбук.

"Все повече млади и можещи хора се връщат тук, за да създадат семейство и да оставят следа в професията, която са избрали. Русе носи едновременно спокойствието, от което имат нужда, и професионалните възможности, които търсят", отбеляза Милков.

Към публикацията има споделено видео с разкази на русенци, избрали отново своя роден град.

Населението на град Русе в края на 2022 година възлиза на 123 134 души, което му отрежда пето място у нас, сочат данните на НСИ. Въпреки това, общината се нарежда на второ място по загуба на население заедно с Варна. По-голям отлив на жители има само Столична община, сочат изчисления на ИПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    16
    Пленчо
    А село Нисово се увеличи с двама граждани. Две влюбени гълъбчета. Едното къдраво, другото либийско лъжливо
  • 10
    15
    Радослав
    Моля МВР да се самосезира и да тества за наркотици този предрусал наркоман. Градът е има няма 50000, тази стъкмистика да си я прибира при обещанията! Преди избори всяко населено място в което кмета знае, че ще губи изборите рязко се напълва с 5-10000 новодомци регистрирани на един и същи адрес. Кметице, я се разходи към 9 вечерта и виж колко апартаменти светят и тогава разказвай вицове от комсомола!
  • 10
    14
    робин худ
    Да имаме ,но на комари на дупки по улиците и безграмотни мангали испълняващи водния цикъл ,помните ли въобще за какво ви избрахме ,да потърсите отговорност от предния кмет ,а вие какво направихте ,сменихте само захранваната партия и системата остана ,айде сега някой от сол хубавците на хранилка при вас вземе да ви величае от кохортата ви от плъхове на хранилка ,станахте по зле и от предишния кмет ,честити ви наближаващи избори
  • 16
    13
    Пламен
    Един от хубавите дни на Русе ще е деня в който Пенчо Плюнката няма да е повече кмет!
  • 16
    12
    Русенец
    Затова ли в скапания ни град останахме има няма 40-50 хиляди несретника? Населението на Русе беше тройно повече преди промените.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари