Пенчо Милков: Внимавайте при придвижването си в момента!

0
Избягвайте близост с дървета, стари сгради и необезопасени жици, алармира кметът на Русе
Избягвайте близост с дървета, стари сгради и необезопасени жици, алармира кметът на Русе

Бурята, която премина тази сутрин през Русе…

След малко ще се включа на живо оттук, за да ви кажа каква е обстановката и как действаме. Накратко:

Само между 5:50 и 6 ч. са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Пороят беше придружен от силен вятър, който променяше постоянно посоката си, (шквал) достигащ скорост от 20 м/сек. Според метеоролозите градушката е била с диаметър 3 см.

С 50 служители, автовишки и товарна техника „Комунални дейности“ и „Паркстрой“ действат по стотиците сигнали за наводнени мази, паднали дървета, блокиращи улици, междублокови пространства и жп инфраструктура и прекъснати жици на енергопреносната мрежа. Помощ в разчистването ще окажат и служители на СЗ „КООРС“, ОП „Русе арт“ и „Спортни имоти“.

Фирма „Нелсен чистота“ е активирала всички 150 служители. Двата камиона за едрогабаритни отпадъци събират паднали клони, в дейностите са ангажирани 4 самосвала и няколко трактора. 5 мобилни групи почистват уличните шахти в Русе.

ДЗЗД „Паркстрой“ се включват с 60 души и 8 камиона, които режат и товарят пандалите клони.

От „Енерго Про – Русе“ все още не са ни подали обобщена информация къде е преустановено електрозахранването.

Поради локални наводнявания автобусите и електробусите се движат със закъснение. Тролейбусите не са в движение, тъй като има прекъсвания по цялото протежение на захранващата ги мрежа.

До момента няма информация за щети в малките населени места в общината, освен в Ястребово, където има участък със скъсани жици. В резултат на ремонтите на ВиК- Русе в кв. Средна кула и Долапите има свличания на земни маси и отворени дупки.

При детските градини и яслите всичко е наред. Няма такива без електрозахранване, доставките на храна продължават, родителите се придвижват трудно, но ситуацията е спокойна.

Обръщам се към всички вас с молба - бъдете особено внимателни при придвижването си в момента и избягвайте близост с дървета, стари сгради и необезопасени жици.

За жалост прогнозата е, че обстановката остава сложна и се очакват още валежи през седмицата. Не са изключени и градушки. След малко се включвам оттук и продължавам с аварийните екипи

Пенчо Милков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Пенчо и природно бедствие не може да го извади от Фейсбука! Че и на живо щял да се включи след малко. Я се поразходи по улиците, виж с очите си, срещни се с хората!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари