Пенчо Милков се срещна с посланика на Швейцария

0

Кметът на Община Русе Пенчо Милков и неговите заместници се срещнаха днес с посланика на Швейцария Н. Пр. Мюриел Берсе Коен

В разговора Н. Пр. Коен отбеляза значението на дългогодишните отношения между Русе и конфедерацията, припомняйки за живота и делото на Луи Айер, известен като „швейцарецът с българско сърце“.

Друга тема бе реализирането на програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи „Здраве и образование за всички“, чийто ръководител Ирина Файон също присъства на днешната визита. Програмата е осъществена с финансовата помощ на швейцарското правителство в 6 пилотни общини в цяла България, в т.ч. и Русе, като Н. Пр. Коен разказа за трудностите и успехите, които тя отбелязва в местните общности.

В хода на разговора Коен отправи и своите препоръки за подобряване устойчивостта на проектите с чуждестранно финансиране и обяви, че се очаква през есента швейцарското правителство да вземе решение дали ще  има нови механизми, с които България да бъде финансирана.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, отивам за хляб!
- Може да завали, вземи си едно яке!
- В куфара ми е.

Харесай Дунавмост във Фейсбук