Пенчо Милков: Русенци са известни с предприемаческия си дух

0

Кметът на Русе разговаря с ректора на Икономическия университет във Варна

Пенчо Милков посрещна в кабинета си ректора на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров във връзка с представянето на книгата му "Многомерна стратегия за вашия бизнес" в Русе.

"Стратегията е в основата на всеки успех и съм сигурен, че в книгата Ви ще открия неща, които да приложа и в управлението на общината", каза Милков.

Професорът подчерта, че изданието не е насочено единствено към бизнеса. То е плод на житейския му път през последните 22 години, но е написано едва за 22 дни.

Според кмета в Русе към книгата ще има голям интерес, защото русенци са известни с предприемаческия си дух.

Той даде за пример ученичките от МГ „Баба Тонка“ Ния Неделчева и Александра Василева, които само преди дни откриха националния форум за Зелената сделка с участието на президента Румен Радев и множество европейски и български политици с идеята си за производство на брикети от кафени утайки.

Проф. Станимиров и кметът разговаряха за бъдещето на българското образование и възпитаването на дейни млади хора. Обсъдени бяха двете нови производства, които чуждестранни компании предстои да започнат в Русе, като кметът подари на Станимиров и новосъздадения инвестиционен профил на Общината.

Книгата “Многомерна стратегия за вашия бизнес" беше представена вчера в зала „Европа“ на Доходното здание пред ученици, студенти, научни преподаватели и представители на бизнеса.

Книгата представя на читателите на разбираем език как да изградят многомерна – стъпка по стъпка – стратегия за бизнеса си; как сами да направят диагностика на фирмата си; да опознават и разграничават клиентите си, за да може правилно да изготвят оферти; да откриват и усвояват пазарни ниши; да извеждат уникални предложения за продажба; да дефинират цели и да разработват тактики в рамките на стратегическите коридори, които са избрали – всичко това пречупено през призмата на ефективността и възвръщаемостта на инвестициите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Павел
    Да ,а Басарбовски е отворена за всичко друго освен за градският транспорт.разкопавано е под мостчето през което минава товарния влак.копано е надолу за да може да минават тирове.силно се надявам да не е направено като всичко останало защото ще имаме второ хитрино.знам че мисленето е сложен процес но дано поне си правят труда да четат Русе също е известно с едно от най големите предателства.навярно знаете че ваш колега е Иванчо Хаджипенчович.умен и красив точно като вас
  • 14
    2
    Възмутена
    А общината е известна с нехайството си и липсата но контрол. Днес, 22.06 - ул.Чирровци - взе още затворена...
  • 13
    1
    мда
    А ти си известен със сексуалния си.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари