Пенчо Милков: Ремонтът на "Дунав мост" започва през юли

0
Кметът на Русе призова за търпение, заради неизбежното забавяне на трафика
Кметът на Русе призова за търпение, заради неизбежното забавяне на трафика

Кметът на Русе призова за търпение, заради неизбежното забавяне на трафика

Предстои ни изключително важен ремонт на Дунав мост в българския участък, който ще продължи около 2 години, заяви кметът Пенчо Милков в мрежата.

Той разкри как ще протекат дейностите около ремонта на съоръжението и предупреди, че за кратки периоди от време мостът може да бъде напълно затворен. Ето и подробностите:

"Ще бъдат обновени над 1100 метра от съоръжението, със смяна на асфалтовата настилка и реновиране на всички метални елементи по моста.

В този ключов проект се ангажират и ще действат в синхрон всички местни институции, а държавата предоставя 44 милиона лева.

Ремонтът на Дунав мост започва през юли.

Трябва да се заредим с търпение за това, което ни предстои, защото ще се наложи затваряне на едното платно на моста и неизбежно забавяне на трафика.

В много кратки периоди от строителните дейности може да има и пълно затваряне на съоръжението - за няколко часа и през нощта.

Всичко ще се прави с мисъл и грижа за минимизиране на неудобствата с трафика.

Движението ще бъде регулирано със светофар и ще правим регулярни работни срещи, за да ви даваме актуална информация за хода на ремонта.

Вярвам, че ще преминем успешно и бързо през тази инициатива, която е от обществена полза и необходимост", пише още Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Момо Пътника
    Самоукият български майстор Колю Фичето заявява: „Паша ефенди, ако моста на Бяла не построя по теркя си за 700 000 гроша, вземи ми главата!“. Залагайки честта и живота си, той спазва обещанието си и построява моста от дялан камък от варовик и хоросан за 2 години.Работата по него започва през 1865 г. и завършва през 1867 г. ( Уикипедия) Сега сме 2024 година и 1100 м ОТ ПОСТРОЕН МОСТ ще се ремонтират 2 години и за 45 МИЛИОНА ЛЕВА- това е поредната демонстрация на чиновниците със скъпи костюми, че тяхна фирма с четирима служители ще мъчи пътуващите 2 години за да усвои 45 милиона лева, иначе с една държавна заплата няма как да си платят костюмите. На пътуващия електорат като мен - да ни е честит ремонта и си носете суха храна и вода за три дни ако мислите пресичате Дунава при Русе
  • 1
    10
    Пламен Георгиев
    При условие, че има и жп линия, защо не е помислено за извозване на камиони с композиции? До сега щеше да бъде изградена необходимата инфраструктура, ако се е знаело, че такъв ремонт ще отнеме толкова време!
  • 2
    9
    Гол ще спя
    Не е нормално 2 г.Идват Холандците за 6 месеца ще светне по добре от нов,и по малко пара ще излезе.Ама нали трябва да се краде якоооо като за последно,че не се накрадоха,не се наядоха,ковчега джобове няма ба.
  • 8
    8
    Русе
    За 2,5г е построен от НУЛА!!! Сега за ремонт на 1/2 ще са нужни 2г!!! Ти еба*аш ли се с нас, Джудже еб*иво??? Държавата да се хваща в ръце и да организира бърз и качествен ремонт ВЕДНАГА!!! Тогава другият мост ще го строят поне 6-7г!!! Вие не сте адекватни!!! 21 век сме. Ако вие не можете викнете японци, корейци, руснаци - ТЕ МОГАТ ДА СТРОЯТ МОСТОВЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС!!!
  • 10
    7
    daskal
    Тези, които особено често пътуват през този мост, да палят свещи и да се молят. Ще настане ад от навалица, колони и чакане.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари