Пенчо Милков предложи Илия Сяров за почетен гражданин на Русе

2
Общинските съветници единодушно гласуваха отличието на изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“
Общинските съветници единодушно гласуваха отличието на изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“ Снимка: Община Русе

Общинските съветници единодушно гласуваха отличието на изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“

Общинските съветници одобриха единодушно предложението на кмета Пенчо Милков изпълнителният директор на Боксов клуб „Русе“ Илия Сяров да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“. На днешната сесия на Общинския съвет бе взето решение треньорът по бокс да бъде отличен за своя изключителен принос в областта на спорта, както на местно, така и на национално ниво.

Илия Спиров Сяров е роден в Русе през 1948 г. През 1973 г. се дипломира с треньорски профил по бокс във Висш институт по физкултура „Георги Димитров“ /Национална спортна академия „Васил Левски“/.

Започва кариерата си като треньор в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе през 1975 г. и в продължение на 14 години успява да спечели признанието и уважението на своите възпитаници и колеги. Междувременно е селекционер и на националния отбор по бокс за юноши (16-18 г.). Участва като член на Управителния съвет на Българската федерация по бокс в продължение на 16 години в периода 2000 - 2016 г.

Илия Сяров е основател на създадения през 1993 г. Боксов клуб „Русе“, като до настоящия момент е негов изпълнителен директор. Спортният клуб трупа поредица от успехи, благодарение на дългогодишната, професионална и всеотдайна работа на състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори, които се отличават с висок професионализъм и спортно майсторство. В школата тренират деца от 10 до 18 години, както и мъже и жени над 18-годишна възраст.

Първият медал от голямо състезание е през 1996 г. на Световното първенство по бокс за юноши в Куба, когато в категория 67 кг. синът на Илия Сяров - Павел, извоюва сребро.

Под ръководството на своя изпълнителен директор клубът печели множество медали и отличия от национални, европейски и световни първенства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    5
    Трагедия
    Следващия почетен гражданин Бисер петното ли ще е?
  • 12
    4
    Алтън Алтънов
    Аз предлагам Милен Боев за почетен гражданин. И той е в бокса, а пък и е много надарен! Може да демонстрира пред Общинския съвет!
  • 19
    3
    Василев
    Хаха ха ха
  • -17
    2
    Баща
    Той го заслужава човека е отдаден на спорта, аз го подкрепям.
  • 35
    1
    Хаха
    А за павката няма ли??? Топ мастия на Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари