Пенчо Милков получи почетен плакет от параолимпийци

0
Община Русе подкрепя дейността и на СК за интеграция „Дунав 2013“, чиито членове имат зрителни увреждания
Община Русе подкрепя дейността и на СК за интеграция „Дунав 2013“, чиито членове имат зрителни увреждания Снимка: Община Русе

Община Русе подкрепя дейността и на СК за интеграция „Дунав 2013“, чиито членове имат зрителни увреждания

Почетен плакет за Община Русе получи кметът Пенчо Милков от Националната параолимпийска организация. Отличието бе връчено от председателя на Спортен клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ Георги Гаев за доброто сътрудничество и подкрепа от страна на местната администрация за организиране на спортни състезания за хора с увреждания.

Вашите състезатели винаги са показвали сила на духа и смелост, от които всички ние можем да почерпим вдъхновение“, обърна се кметът Милков към председателя на клуба. Той благодари за оказаната чест и заяви, че и занапред Община Русе ще бъде отворена към решаване проблемите на хората в неравностойно положение, на които ще бъдат оказвани нужната подкрепа и внимание, за да се насърчи активният им начин на живот и личностното и физическото им развитие.

По време на срещата беше обсъдено провеждането на бъдещи спортни състезания, които да привлекат нови членове в спортния клуб, както и участие в национални турнири за хора с увреждания. От своя страна Георги Гаев изказа признателност за подкрепата на Община Русе, която за последните 4 години чрез Програма „Спорт“ е подпомогнала финансово 6 спортни прояви на „Олимп – спортът е равнопоставен“.

Община Русе подкрепя дейността и на СК за интеграция „Дунав 2013“, чиито членове имат зрителни увреждания, припомниха от там. Членовете на клуба се състезават предимно на национално ниво, като избраните от тях дисциплини са канадска борба, лека атлетика, спортен риболов, спортна табла, стрелба с лък, туризъм, шахмат и шоудаун.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Преслав,- Пенчо
    Когато Пенчо Милков колеше и бесеше в Русе 6 ноември 2019 Радко Димитров https://frontalno.com/ От доносник на Полицията преди Девети до екзекутор по време на червения терор и секретар в Окръжния комитет на БКП, а впоследствие доказан враг с партиен билет – животът на дядото на новия русенски кмет е достоен за сюжет на игрален филм
  • 5
    3
    В очакване
    Айде бе Пена. Кога ще ни представиш жена си? Най-новата. Най-вярната. Най-умната.
  • 6
    2
    Абе
    Гаев, ти си бил голям подмазвач Смешник!
  • 7
    1
    Иван
    За ризсипията на град Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари