Община Русе ще даде 500 000 лева за спортните клубове догодина

0
Предвижда се да се сформира Обществен съвет за спорта, за да се чува мнението на професиналистите, които работят в тази област
Предвижда се да се сформира Обществен съвет за спорта, за да се чува мнението на професиналистите, които работят в тази област Снимка: Кис 13

С минимум 500 000 лева ще бъдат подпомогнати спортните клубове в община Русе през 2020.

Средствата няма да бъдат по-малко от отпуснатите през тази година суми, стана ясно на среща между представителите на клубовете и общинското ръководство, съобщи Кис 13.

Председателят на постоянната комисия по младежта и спорта Пламен Рашев обясни, че трябва да се ограничат във финансовите рамки на програма "Спорт", въпреки недоволството на клубовете от разпределението на средствата.

Предвижда се да се сформира Обществен съвет за спорта, за да се чува мнението на професиналистите, които работят в тази област. Критериите за разпределяне на средствата по програма "Спорт" ще бъдат разгледани, за да се прецени дали да се променят.

На срещата беше направено и предложение да се разработи платформа за насърчаване на бизнеса да участва активно в професионалния спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари