Пенчо Милков: Патриарх Неофит посвети живота си за утвърждаване на християнските ценности

0
Русенският кмет изпрати съболезнователен адрес до Светия Синод
Русенският кмет изпрати съболезнователен адрес до Светия Синод Снимка: Facebook

Русенският кмет изпрати съболезнователен адрес до Светия Синод

Кметът Пенчо Милков и ръководството на Община Русе изразяват искрените си съболезнования по повод кончината на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски. В съболезнователния адрес, изпратен до Светия Синод на Българската православна църква, се казва:

В паметта на нашето общество Негово Светейшество ще остане като пример за изключителен духовен лидер, който посвети живота си за укрепването на единството на Църквата и за утвърждаването на християнските ценности и добродетели в нашето изпълнено с предизвикателства съвремие. Той беше глас на вдъхновение и надежда за всички, които имаха възможност да се докоснат до неговото служение и духовно наставничество.

Ще носим спомена и за неговата благочестива мисия като Русенски митрополит, която не само засили вярата на местните християни, но и насърчи духовното развитие и благосъстояние на града и региона.

Наследството на Негово Светейшество като човек на мир и разбирателство ще продължи да въздейства на нашата църква и общество, и ще продължи да вдъхновява бъдещите поколения да следват пътя на духовното служение и любовта към ближния.

Вечна и блажена да бъде светлата му памет! Царство му небесно!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    чичомехтинпедала
    Аз съм за манафските ценности, по тях съм специалист. Всяка сутрин в джамията ми набиват депесарските опорки за деня и после започвам да бълнувам за Русия под всяка статия, трябва да си изкарам алтъните, че иначе отивам на контейнерите!
  • 12
    8
    ебати наглеца
    разведен червен боклук говори за християнски ценности
  • -3
    7
    чичомехтинпедала
    Как не ви е срам! Да им "крадете" псевдонимите, да им пляскате минуси, да им казвате истината в очите, че са прости антибългарски рушлямистански тролчета??? Как смеете! Та те за това живеят... и за ръждясалите копейки дето им подхвърля Мутрофана, за да пишат тъпотии против България! Засрамете се българи! На колене пред руZZшлямските тролове!!!
  • 4
    6
    рече психопатът
    и доволно пръдна на дивана! :) :) :)
  • -3
    5
    До 2
    Тук масово крадат псевдоними - нормално за това сборище на психопати...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари