Пенчо Милков направи обиколка на Сарайския мост

1

Булевард „Трети март“ ще бъде почистен и окосен

Кметът на Община Русе Пенчо Милков направи обиколка на бул. „Трети март“ и Сарайския мост със специалисти от дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“, съобщават от Община Русе.

Той огледа подробно нивата на бордюрите между пътното платно и тротоарите, както и зоните на т. нар. „островчета“ по булеварда. Там ще бъдат подменени капаците на шахтите и отдушниците за колекторите, като по разпореждане на Милков ще се осигури и допълнително озеленяване от ОП „Паркстрой“. По проекта не се предвиждат промени по растителността и няма да бъдат отстранявани дървета.

Пенчо Милко отбеляза, че като шофьор той вижда не само пътното платно, но и зоните около него. Служители на общинското предприятие „Паркстрой“ ще окосят тревата и ще окастрят клоните и храстите там, където имат достъп. Голяма част от самораслите храсти обаче е в частни имоти. Затова Община Русе отправя апел към собствениците на имоти по бул. „Трети март“ при възможност да подрежат растенията около оградите си преди приключването на ремонтните дейности, за да може той да придобие още по-европейски вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари