Пенчо Милков награди вицесветовния шампион по водомоторен спорт Виктор Любенов

6

Вече 4 години състезателят няма пропуснато първенство от световния и европейския шампионат

Русенецът Виктор Любенов, двукратен вицесветовен шампион по водомоторен спорт, бе награден от кмета Пенчо Милков.

Вашият спорт е изключително атрактивен, но за съжаление все още малко познат сред хората, което прави постиженията на българските състезатели недооценени“, отбеляза кметът.

Виктор е на 21 години и тренира от 11-годишен. Състезава се в така наречения "кралски клас" формула 125, F-125, при който развива между 130 и 150 км/час във водата.

Вече 4 години състезателят няма пропуснато първенство от световния и европейския шампионат. Българските състезания се организират в 3 до 5 кръга, а Виктор Любенов от 6 години държи първенството и е републикански шампион на страната.

През 2019 г. той завоюва 3-трето място на световното първенство в Боретто, Италия, а през 2018 г. и 2020 г. е 4-ти в крайното класиране в конкуренцията на повече от 20 състезателя от 12 държави.

През последните две години русенецът успява да достигне до второто място на Световното първенство, като през 2022 г. разликата с първия е само 1 точка.

В Йедовнице, Чехия, става трети, а в Мора, Швеция, е първи. Виктор е избран и за най-млад успешен спортист в цялата история на спорта от Световната федерация (UIM).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Роднина
    Този младеж в Русе ли кара? Аз познавам Искрен и Виктор които се състезават за Русе. Виктор е и с награди в по- голям клас. Нещо ви куца новината или правим пи-ар.
  • 9
    3
    Русенка
    Здравейте, аз съм бившата жена на Пенчо! Искам да кажа, че Праси, както му виках на галено, често не знае какво прави и дори в момента не знае какво прави.
  • 9
    2
    Пенчита
    Пенчо е световен шампион по ядене на фураж за свине
  • 7
    1
    родна реч, о майна сладка
    Вицесветовния шампион или световния вицешампион?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари