Пенчо Милков: Изпитах неудобство, русенци заслужават нещо повече!

1

Заделихме 833 499 лева от парите на русенци за спортна зала с плувен басейн в двора на СУ „Васил Левски“

"Мечтата ми е скоро всички русенски деца да имат шанс да се научат да плуват. Работим по още два възможни проекта за басейни в Русе."

Това сподели преди минути кметът на Русе Пенчо Милков.

Той обясни, че тази година са осигурени 833 499 лева от бюджета на Община Русе за изграждането на спортна зала с плувен басейн в двора на СУ „Васил Левски“ в кв. "Дружба". "Миналият декември започнахме строителството на мащабното съоръжение изцяло със собствено финансиране – от парите на русенци. През цялата 2020 година водихме настойчиви разговори с държавата да подкрепи начинанието ни. Сумата за изграждането на комплекса е над 4 млн. лева. Едната възможност е тази, която предприехме – всяка година отделяме от общите пари на русенци. Втората – държавата да подкрепи проекта ни и да осигури средствата наведнъж", допълни г-н Милков.

"Израснали сме край Дунава, а дълго традиционните за града ни водни спортове бяха пренебрегвани. Преди дни наградих най-добрия ни отбор за 2020 година – състезателите от клуба по плувни спортове „Локомотив“. И изпитах неудобство... Те спечелиха за Русе над 150 медала миналата година! И продължават да тренират в 20-метров басейн, докато всички други в България се подготвят в 25-или 50-метрови. Нашите плувци ги побеждаваха въпреки това... Русенци заслужават нещо повече и вярвам, че с този басейн ще се създаде едно чудесно място за спорт и отдих - близко и удобно за ползване.", сподели кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари