Педофилите стават все по-активни в интернет

1
Службите отбелязват двоен ръст на сигналите за порнография и тормоз срещу деца
Службите отбелязват двоен ръст на сигналите за порнография и тормоз срещу деца Видео: NOVA

Педофилите стават все по-активни в мрежата.

Службите отбелязват двоен ръст на сигналите за порнография и тормоз срещу деца в интернет. На този фон - все повече и все по-опасни стават и предизвикателствата, които самите те отправят помежду си в социалните мрежи.

Фактът, че децата прекарват повече и повече време в интернет не убягва на педофилите в мрежата. В глобален мащаб има над 80 процентов ръст на сексуалните посегателства срещу деца онлайн, а в България броят на сигналите към Националния център за безопасен интернет е скочил двойно. Над 17 хиляди са обажданията за снимки и видеоклипове на голи деца.

Според нашето национално представително изследване всяко пето дете се е срещало на живо с някого, с когото се е запознало онлайн. Тази склонност на 20% от децата е твърде голям риск”, казва Емануил Георгиев от Националния център за безопасен интернет, предава NOVA.

Самите деца до голяма степен съдействат на педофилите. Това доказва статистиката, според която 33% от материалите, съдържащи сексуална експлоатация на деца са произведени от самите деца.

За опасността в мрежата и има ли как да се предпазим – темата в студиото на „Събуди се” коментира Петър Цигов - началник сектор в отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари