Пазете цветята далеч от рутера за интернет!

0
Ако отглеждате цветя или подправки като домашни растения, е препоръчително да ги отдалечите възможно най-много от източника на Wi-fi сигнал
Ако отглеждате цветя или подправки като домашни растения, е препоръчително да ги отдалечите възможно най-много от източника на Wi-fi сигнал

Пет деветокласнички от Дания правят експеримент, който причинява смут в научната област. Всичко започва с наблюдение и коментар. Момичетата забелязват, че когато нощно време спят близо до мобилните си телефони, на следващия сутрин изпитват трудност при концентрация в училище. Подтикнати от този факт, те проявяват инициатива за научно изследване във връзка с влиянието на мобилните телефони върху човека. Тяхното училище обаче не притежава необходимото оборудване за реализиране на експеримента, но момичетата бързо намират вариант за решение на проблема. Те решават да направят научно наблюдение с помощта на растителни семена.

За тази цел момичетата използват подноси със семена от кресон. Те поставят по 6 съда в една стая в близост до рутер и в друга далече от него. След 12 дни на усилено наблюдение върху експеримента, те забелязват, че семената, които са далече от устройството бързо прогресират, докато тези, които са в близост до него погиват.

Резултатите от този, макар и елементарен експеримент, проведен в домашни условия, всъщност са доста показателни. Ето защо, ако отглеждате цветя или подправки като домашни растения, е препоръчително да ги отдалечите възможно най-много от източника на Wi-fi сигнал. Това може да бъде както рутер, така и мобилен телефон. Също така е препоръчително вие самите да не се излагате продължително време на близък контакт с тези устройства.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари