Най-лесните за отглеждане стайни цветя

1
Тези растения са устойчиви на различни условия и не изискват много внимание
Тези растения са устойчиви на различни условия и не изискват много внимание

Тези растения са устойчиви на различни условия и не изискват много внимание

Списък с 10 лесни за поддръжка стайни цветя. Тези растения са устойчиви на различни условия и не изискват много внимание.

  • Аспарагус е растение, което расте успешно при почти всякакви условия. Трябва само да се напръска с вода по време на горещите дни и да се премести на остъклена тераса през зимата.
  • Дърво на живота е растение, което е известно още като "дърво на парите". То може да достигне големи размери и не цъфти, но е много лесно за отглеждане. Само избягвайте прекомерното поливане и тъмните ъгли.
  • Сциндапсус е едно от най-често срещаните стайни цветя и с причина. Той расте бързо в различни условия и изисква поливане само 2 пъти седмично.
  • Кливия е растение, което цъфти със зрели и ярки цветове до два пъти годишно и се адаптира към всяка обстановка. Просто не я местете често в различни саксии.
  • Замиокулкас е растение, което не изисква специфичен тип почва и лесно понася засушаване, и слаба осветеност.
  • Сансеверия е растение, което издържа на липса на светлина, засушаване и дори на прекъсване на листата. Само не го преполивайте и не го излагайте на ниски температури.
  • Коледниче е растение, което расте бързо и цъфти през зимата. Има добра устойчивост на болести и вредители. Препоръчително е да го поставите на прозореца и да го поливате 1-2 пъти седмично.
  • Филодендрон е растение, което може да нарасне до 5 метра, затова осигурете достатъчно пространство. Той не е изискващ, но предпочита светло място и редовно пръскане по време на горещите дни.
  • Хлорофитум е растение, което расте бързо и цъфти обилно, също така е и отличен почистващ филтър на въздуха. През лятото поливайте редовно, но не се притеснявайте, ако забравите да го направите.
  • Кактус е изключително устойчиво растение, което не изисква много внимание. Можете да го поливате само веднъж месечно и то ще процъфти в дома ви години наред.

Ето някои допълнителни съвети за грижа за стайни цветя за мързеливи градинари:

  • Изберете растения, които са подходящи за вашите условия на живот. Ако имате малко светлина, потърсете растения, които са устойчиви на сянка. Ако имате малко време, изберете растения, които не изискват често поливане.
  • Не прекалявайте с поливането. По-добре е да поливате растенията си по-рядко, отколкото прекалено често.
  • Подхранвайте растенията си редовно, но използвайте слаб тор.
  • Премахвайте мъртвите или болни листа, за да предотвратите разпространението на болести.

С малко усилия дори най-мързеливите градинари могат да се насладят на красотата и ползите на стайни цветя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари