Павлова: Само в България саботираха европредседателството

0
Нито в Естония, нито в Австрия видях подобни опити за саботаж
Нито в Естония, нито в Австрия видях подобни опити за саботаж Снимка: БТА

"Нито в Естония, нито в Австрия видях саботиране на европредседателството, както опитите, които бяха направени в България." 

Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която участва в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, предаде Агенция Фокус.

По време на Лятната академия министър Лиляна Павлова отговори на въпроси, отправени към нея от представители на младежката структура на ГЕРБ. Лиляна Павлова сподели, че за съжаление нито в Естония, нито в Австрия е видяла саботиране на европредседателството, както опитите, които бяха направени в България.

Бях в залата, когато Естония и Австрия представяха своите приоритети за европредседателството. И управляващи, и опозиция се подкрепяха в името на националния интерес“, добави Лиляна Павлова.

Тя анонсира, че през септември в Залцбург предстои Среща на върха, на която ще присъства премиерът Бойко Борисов. Лиляна Павлова бе категорична, че фалшивите новини се оборват с аргументи и изрази задоволството си от усилията на българския еврокомисар Мария Габриел за направата на регламент за премахване на фалшивите новини и сайтове.

Лиляна Павлова определи като положителни и приетите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС Директиви, част от които са свързани с географското блокиране, системи за социална сигурност и социално осигуряване, както и запазване на програма „Еразъм +“ и удвояване на бюджета й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари