Пациенти с трансплантации искат оставката на здравния министър

0
Пациенти с трансплантации искат оставката на здравния министър
Видео: Нова телевизия

Пациенти заплашват с масови протести здравния министър и настояват за оставката на д-р Таня Андреева. Ако до 10 дни не се гарантира лечението им, близо 500-те трансплантирани ще излязат пред министерството.

В момента болните трябва да доплащат средно между 200 и 300 лева на месец за медикаменти. Причина за това станаха нови по-евтини лекарства, заради които НЗОК започна да плаща по-малко, за сметка на самите пациенти.

Въпреки че проблемът беше решен след наш репортаж, други лекарства изчезнаха от пазара. Затова трансплантираните настояват министерството да вземе трайни мерки, с които да гарантира лечението им в бъдеще.

Такъв проблем при добро желание може да бъде решен за 24 часа. Ако това не се случи в 10-дневен срок, всички сме категорични, че ще искаме оставката на министърката, като пред Министерството на здравеопазването ще дойдат пациенти, трансплантирани и диализирани от цялата страна и техните близки. Този път са решени да стигнат докрай и никой не може да ги обвини, защото това е собственият им живот”, заяви Иван Димитров, председател на Българския пациентски форум.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари