Пътят Калотина - София става магистрала "Европа"

0
АМ "Люлин" става част от АМ "Струма"
АМ "Люлин" става част от АМ "Струма" Снимка: Георги Кожухаров, Дневник

АМ "Люлин" става част от АМ "Струма", а пътят Калотина - София става магистрала "Европа", която ще включва и Северната скоростна тангента.

Това е предвидено в решение на Министерския съвет, с което се утвърждава списъкът на републиканските пътища и се приема списъкът на пътищата от републиканската пътна мрежа, за които се плаща винетна такса.

Автомагистрала "Люлин" се присъединява към "Струма" поради малката си дължина - 19,6 км, и факта, че се явява естествено начало на определеното за АМ "Струма" трасе. Така участъкът "София - Перник" става част от пътя "София - Перник - Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция".

АМ "Тракия" ще се обозначава с номер А-1 и ще обхваща направлението София-Пловдив-Стара Загора-Ямбол-Бургас. "Хемус" е с номер А-2 по направление София-Ботевград-Шумен-Девня-Варна. С А-3 ще бъде обозначавана магистрала "Струма" , която обхваща София-Перник-Дупница-Благоевград-Симитли-Кресна-Сандански-Граница Гърция.

АМ "Марица" ще бъде А-4, която обхваща Пловдив-Стара Загора-Харманли-Свиленград-Граница Турция. А-5 пък е магистралата "Черно море" между Варна и Бургас.

Магистрала "Европа" , от София до сръбската граница, ще бъде номерирана с А-6.

Изменението в списъка на републиканските пътища се прави поради множеството настъпили промени, свързани с въвеждането в експлоатация на нови пътни отсечки, които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета от нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари