Пътуваме до Гърция без карантина след 15 юни

0
За бизнеса ограниченията падат още от 1 юни
За бизнеса ограниченията падат още от 1 юни Видео: bTV

Туризъм в Гърция свободно и без карантина след 15 юни.

В „Тази сутрин“ по bTV транспортният министър обясни, че пътуването след тази дата ще става с декларация.

Според последния сондаж на „Галъп“ 51% от българите смятат, че ограниченията за пътуване в чужбина вече трябва да отпаднат. 41% са на различно мнение.

На около 30 км от Солун вече се готвят за туристите. Българката Катерина има агенция за недвижими имоти с къща за гости на Халкидики.

Заведенията отварят на 25 май, баровете на плажа вече са отворени, спазват се разстоянията. Няма по-специални мерки, каквото важи за всички и досега – всичко е нормално“, разказва Катерина.

По думите ѝ по-голям интерес има и при продажбата на имоти на българи: „Имаше един такъв период, когато хората казваха „не знаем дали ще дойдем, не искаме“, но после сами се обадиха и казват, че искат, защото видяха, че нещата са се оправили, защото тук е спокойно“.

За бизнеса ограниченията падат още на 1 юни.

Наемът си върви, токът си върви, всичко си върви, само ние сме на място. При условия, че сме вложили не малка инвестиция в ресторанта, предполагам, че ще преглътнем загубите и ще продължим нататък“, казва Иво Иванов, който има таверна в Керамоти.

За миналогодишния сезон гръцкото море е предпочетено от над 660 хиляди души.

Не може едно нормално движение на хора да го определяме като проблем или голям проблем – това е нормален процес и колкото повече хора пътуват свободно, толкова повече се връщаме към нормалния ритъм на живот“, каза транспортният министър Росен Желязков.

Контактувайте с вашите туроператори, те са заинтересовани да не ви губят, да ви предложат максимално добри условия за отлагане на пътуването, за трансформирането на пътуването“, съветва проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Според него тази година туристите ще пътуват предимно с автомобили и ще избягват организирани автобусни превози и самолетни полети.

За пореден път Балканският полуостров ще спаси туризма на Гърция, защото говорим за румънци, сърби, а и скоро ще отварят пазара за чехи, унгарци и словаци, които изобщо не са малко“, каза още Рачев. 

На границата заедно с личните документи ще се предава попълнена декларация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари