Пациентка предизвика пожар в УМБАЛ "Медика"

0

Пламъците са обхванали една от стаите на Ковид отделението на болницата

Пациентка е предизвикала пожар тази сутрин в Ковид отделението на Университетската болница "Медика" в Русе. Това съобщиха от лечебното заведение.

Пламъците лумнали към 4:00 часа в една от стаите на отделението.

От болницата съобщават, че инцидентът е причинен от пациентка, която била на двоен източник на кислород. Тя свалила маската си, след което взела запалка, за да потърси изтърван предмет под леглото. От близостта на огъня до кислорода маската се възпламенила и бил предизвикан пожар.

"Благодарение на бързата и адекватна реакция на дежурния екип от лекар, две медицински сестри и санитар, пожарът е овладян чрез пожарогасителите в лечебното заведение и вода. За навременната реакция е помогнала и пациентка от съседното легло, която моментално дръпнала въженцето на алармената система за връзка с персонала", обясняват от болницата.

На място веднага са пристигнали екипи на противопожарната служба и на полицията. На място е бил и заместник-кметът на Русе Димитър Недев.

При пожара в помещението са обгорели част от леглата, стените и уредите. Четиримата пациенти, които били в стаята, не са пострадали. Те са изведени от персонала в други стаи.

От ръководството на болницата обмислят да издадат заповед при постъпване в лечебното заведение на пациентите да не се разрешава да носят запалителни средства.

От УМБАЛ "Медика" напомнят, че с кислорода трябва да се внимава много, защото той е животоспасяващ газ, но и активно поддържа горене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари