Пациенти на отказали се от практика лични лекари няма при кого да се запишат в Русе

5
Проблемът за град като Русе обаче е, че няма толкова голям брой лични лекари, колкото в София примерно и отказът на едно джипи създава сериозни неприятности на пациентите
Проблемът за град като Русе обаче е, че няма толкова голям брой лични лекари, колкото в София примерно и отказът на едно джипи създава сериозни неприятности на пациентите

Разтревожени русенки сигнализират във фейсбук групата "Русенски мами" за сериозен проблем в здравеопазването, който  е съвсем очакван на фона на неясното развитие с КОВИД-пандемията у нас

Адриана Вълканова, доскорошен пациент на д-р Лидия Цонева, предупреждава останалите русенци от практиката на лекарката, че тя прекратява работа. Цял ден Адриана е търсила при кого да се запише, но навсякъде е получила отказ. В коментарите под публикацията става ясно, че това не е изолиран случай.

Масово в Русе личните лекари работят до изнемога, а не малка част от тях са на преклонна възраст. В този критичен за здравната ни система момент, когато всички медици са подложени на огромно натоварване, някои просто нямат сили да се преборят с всички трудности. Проблемът за град като Русе обаче е, че няма толкова голям брой лични лекари, колкото в София примерно и отказът на едно джипи създава сериозни неприятности на пациентите. 

Просто защото няма къде да се запишат. Повечето лични лекари са с над 1000 пациенти и няма как чисто физически да обърнат внимание на огромния поток от болни. 

Ето това е проблем, върху който  трябваше да помислят "мъдрите глави" на днешното заседание на Общинския съвет в Русе. Защото по този въпрос трябва държавническо мислене, крути мерки да намериш и да задържиш медицински специалист.

Защото ще се окаже, че и липсата на адекватно здравеопазване и медицинска грижа ще са още един мотив на младите хора да напускат завинаги града. А какво ще стане с по-възрастното население на крайдунавския град - това никой не може да прогнозира. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари