Патриотите-ВМРО: Имаме въпроси по проектобюджета на Община Русе за 2021

1
Общинските съветници от групата ще направят свои предложения
Общинските съветници от групата ще направят свои предложения Видео: Русе Медиа

"Проектобюджетът на Община Русе за 2021 г. в по-голямата си част отговаря на вижданията ни, но имаме и въпроси по него."

Това заявиха на пресконференция общинските съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“, предава Русе Медиа. Те коментираха, че е нормално средствата да не достигат, но въпреки това патриотите ще направят свои предложения и са готови да обсъдят предложенията и на другите политически сили.

Председателят на групата Асен Даскалов очерта положителните неща, заложени в бюджета, които съвпадат и с програмата на „Патриотите-ВМРО“ за местните избори през 2019 г. Сред тях е отпускането на помощ за новородени деца, намаляване на таксите в детските градини, закупуване на техника за ремонти и озеленяване, машини за кметствата, облагородяване на Парка на възрожденците.

Това, което притеснява съветниците, е липсата на оптимизация на разходите специално в звено КООРС и „Обреден дом“, където приходите са почти едни и същи, а разходите растат.

Съветникът Пламен Цветков коментира данните за собствените приходи за последните пет години, които от 2017 до 2021 г. се движат основно надолу. Според него трябва да се потърсят резерви в приходи от общинска собственост, ефективно работещи общински дружества, рекламна дейност от поставянето на рекламни елементи, стриктно спазване на концесионните договори. По отношение на местните данъци и такси трябва общината да бъде разумна, адекватна и справедлива. Голямата въпросителна според Пламен Цветков са отпадъците и мерките за тяхното сепариране и преработка.

Съветничката Луиза Попова изрази удовлетворението на групата, че ще се направи така дълго чаканото почистване и облагородяване на Парка на възрожденците, заедно с повече пространство за чествания пред паметника на Левски. В другия парк – на младежта, ще се модернизират тенис кортовете, което също е по идея на патриотите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари