Патриотичният фронт се разпада. Стана тя!

0
Вероятно вътрешните противоречия са причината за разпада
Вероятно вътрешните противоречия са причината за разпада

Вероятно вътрешните противоречия в  партиите са инфекция, чиито симптоми наблюдаваме все по-често в политическото пространство.

До сега основни заподозрени, що се отнасяше до вътрешнопартийни конфликти, бяха Реформаторския блок, но става ясно, че почвата поддава и в Патриотичния фронт.

Вчера Слави Бинев и Емил Димитров-Ревизоро са били на ръба да напуснат ПФ, твърдят запознати.

Бинев така и не успял да преживее факта, че бившата му секретарка и пиарка Поли Карастоянова е заела, обещания и толкова бленуван от него, пост – председател на Комисията по културата и медиите.

Многократно в лични разговори той е споделял, че се чувства подведен и трудно ще прости на Валери Симеонов.

Действието не свършва до тук, това е само началото на тази вътрешнополитическа драма. Депутати от парламентарната група нееднократно се оплаквали от

крайно неадекватното поведение на председателя на парламентарната група Валери Симеонов, което всъщност довело до абсолютен разрив в отношенията между него и Красимир Каракачанов.

Това проличавало от спирането на всякаква комуникация помежду им, което довело до провал на последните председателски съвети на групата, които били свиквани за решаване на важни политически въпроси.

Разединението на групата пролича и по време на извънредното заседания на парламента, когато бяха гласувани трите точки, предложени от Плевнелиев.

По време на заседанието пред депутат, който държи да запазим неговата анонимност, Каракачанов е нарекъл Валери Симеонов „болен мозък“ като е пояснил, че не издържа да стои в една стая с него (б.р стаята на парламентарната група в НС).

Симеонов в последните седмици станал пословичен в непрестанните си истерични избухвания, като най-често жертва на психологичните му разстройства ставали най-близки му хора,онези, които покорно го гледат в очите като Димитър Байрактаров и зам.-председателя на ПГ на ПФ Валентин Касабов.

Разривът между лидерът на НФСБ и този на ВМРО достигнал своята кулминация, когато Каракачанов е споделил своите намерения – да постави ултиматум на ГЕРБ.

Бившият агент на ДС определил решението на председателя на групата като „удар със сабя във въздуха“, тъй като никой от групата нямал желание и намерение да напуска управлението и щяло да стане ясно и на кокошките по селата, че те просто рекетират, плашат и извиват ръце за нови постове. Каракачанов не издържал вече на мръсните игрички, които Симеонов непрестанно разигравал зад гърба му.

Постоянните му опити да кадрува в митниците и в сектора на Енергетиката никак не му се нравили.

Неразбирателството между двамата е някак естествено. Припомняме, че през 2013 година Валери Симеонов публично призова Бойко Борисов да състави кабинет, въпреки липсата на мнозинство след провелите се тогава избори. Каракачанов пък като бивш агент на ДС винаги е бил по-близък до левите и до БСП.

Още по-любопитен е фактът как Каракачанов попада в ПФ. Това става след публично напускане на печелившата коалиция с ББЦ, с които постигнаха забележителния резултат от 11% на европейските избори през май 2014 година и излъчиха двама евродепутати, единият от които е именно от редиците на ВМРО – Ангел Джамбазки.

Каква е причината за напускането?

Действието започнало да се развива на 17 юли 2014, когато Каракачанов отишъл в Карлово.

Там той е споделил пред приближени  новината, че Цветан Василев е оттеглил подкрепата си от Бареков и е готов да изсипе една торба с пари за политическа кампания и за купуване на гласове във формация, която не включва ББЦ.

Тогава се ражда идеята за коалирането с Валери Симеонов и създаването на формацията Патриотичен фронт. Веднага след посещението си в Карлово, Каракачанов е заминал на визита в Белград, където е мишкувал с Василев.

Основната цел на банкера е била лично отмъщение на Бареков, който по-рано е отказал да защитава КТБ чрез ББЦ и да влиза в коалиция с ГЕРБ .

Запознати твърдят, че половината от гласовете, които ПФ са взели на парламентарните избори през 2014-та година, са били корпоративен вот, за покупката на който Василев не е жалил пари.

Източник: АЛАРМА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари