Патриотичен семинар „Русофили и русофоби в българската история“

0
Лектор на събитието ще бъде акад. проф. д-р Григор Велев, председател на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ)
Лектор на събитието ще бъде акад. проф. д-р Григор Велев, председател на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ)

На 14 май, четвъртък, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще се проведе патриотичен семинар на тема „Русофили и русофоби в българската история“. Лектор на събитието ще бъде акад. проф. д-р Григор Велев, председател на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ).

Акад. проф. д-р Григор Велев е български учен и общественик. По професия е специалист по клинична патология. Бил е ректор на Висшия медицински институт в Стара Загора. Специализирал е в Москва и Париж. След 1989 г. проф. Велев се занимава активно с политическа публицистика от позициите на модерния градивен национализъм. Публикувал е редица анализи за международни и вътрешнополитически събития. Участвал е в десетки телевизионни предавания, посветени на най-актуалните ни обществени проблеми. През 2004 г. възстановява Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ), създадена от акад. Богдан Филов и закрита от комунистическия режим през 1947 г.     

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари