Патриарх Неофит с прочувствени слова за Рождество Христово

1
Чисти сърца и чисти помисли са даровете, които ние можем да поднесем пред младенеца, каза в словото си патриархът
Чисти сърца и чисти помисли са даровете, които ние можем да поднесем пред младенеца, каза в словото си патриархът Видео: БГНЕС

"И тази година в очакване на Рождественската нощ ние сме заедно, за да засвидетелстваме вярата си за откриването на великата тайна на благочестието - Бог се яви в плът. Сам, Той, Творецът и Промислител на всичко съществуващо влезе като човек в сътворения от него свят и възприе пълнотата на човешката природа, за да я излекува от греха и смъртта и да даде възможност на човека да се завърне във висотата на своето божествено призвание".

Това заяви в речта си патриарх Неофит, който в съслужение с архиереи и столичното свещенство, отслужи вечерната служба, предаде БГНЕС.

"Чисти сърца и чисти помисли са даровете, които ние можем да поднесем пред младенеца", каза още в словото си патриархът. "Нека бъдем достойни за този безценен дар на Божията любов и милост, за тази щедра изява на бащината Божия грижа към всички нас - да не бъдем нехайни за богатството на Божията благост, кротост и дълготърпение, но да скъпим даруваните дни от живота ни и Божията благост да ни подбужда и води към нашето искрено покаяние и промяна", каза още патриарх Неофит.

Негово светейшество се обърна към хората и им пожела "Мирът и любовта на раждащият се днес Богомладенец и общението на Светия дух да бъдат с всички нас"

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари