Патриарх Неофит празнува имен ден

0
Президентът Румен Радев отиде лично да го поздрави
Президентът Румен Радев отиде лично да го поздрави Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев отиде лично да го поздрави

На своя имен ден Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие президента Румен Радев, който лично дойде, за да го поздрави по повод личния му празник. Приемът се състоя в Софийската света митрополия, съобщиха от Българската патриаршия.

Президентът Радев пожела на патриарх Неофит здраве и сили във високоотговорното служение, като предстоятел на Българската православна църква и изрази задоволство от сътрудничеството по различни обществени въпроси между Църква и държава. Президентът сподели още, че делото на Българската православна църква се оценява високо не само в страната, но и извън нея. Той отбеляза, че трите ставропигиални манастира - Рилски, Бачковски и Троянски, са притегателен център за всички, които желаят да се докоснат до православната ни духовност, история и култура.

В срещата участваха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, протодякон Деян Коруноски, Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, Иван Димитров - директор на дирекцията "Протокол", и Ангел Младенов - секретар на Софийската митрополия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари