Политици отдадоха почит на покойния патриарх

0
Десетки граждани, политици и общественици дойдоха да се поклонят пред духовния лидер
Десетки граждани, политици и общественици дойдоха да се поклонят пред духовния лидер Снимка: БНТ

Десетки граждани, политици и общественици дойдоха да се поклонят пред духовния лидер

Българският народ изпраща Негово Светейшество патриарх Неофит в последния му път. Да се поклонят пред духовния лидер дойдоха десетки граждани, политици и общественици. Сред тях бяха президентът и вицепрезидентът.

"Вярата в доброто трябва да ни обединява - няма да забравя тези му думи. Много уроци имаме да учим от патриарх Неофит. Още помня как той ме благослови в началото на първата ми кандидат-президентска кампания", сподели държавният глава Румен Радев.

"Срещата ни с патриарх Неофит беше една от последните. Не пропускаше да изпрати специално послание на празниците до мен. Пазя тези документи и ще ги пазя цял живот. Притежаваше най-топлите, най-благите очи и най-всеопрощаващата душа." Това заяви Илияна Йотова. Според нея най-големият урок, на който Негово Светейшество е научил народа, е да бъдем толерантни и да се обичаме помежду си, съобщава NOVA.

Председателят на НС Росен Желязков също отдаде почит на патриарха. "За православието и църквата беше изключително важен. Призоваваше към обединение и единение със своята благост, трябва да служи за пример на всички. Той обичаше народа, отличаваше се с патриотизъм и родолюбие", посочи той.

Да се поклони дойде и бившият премиер Симеон Сакскобургготски. "Той се отличаваше с добротата си и готовността да обединява и разбере другия, това е и мъдрост. Толкова разговори и срещи съм имал. Беше много обичан патриарх, жалко, че си отиде толкова рано", сподели той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    И това оскверниха
    На току-що приключилото погребение на Патриарха се видя как в първите редици на поклонението се беше наврял и антихристът Румен Петков, в шествието и Мая Манолова се мерна, в първите редици. Комунистите наистина срам нямат, не се свенят да осквернят и скръбта на нас християните. А камерите милостиво не показаха президентът и подопечната му вдигнаха ли ъка да се прекръстят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари