Пътници останаха без транспорт посред нощ на жп гарата в Горна Оряховица

9

Неприятен инцидент по родните жп линии

За това сигнализира читател на Dunavmost.com в писмо до редакцията ни. Димитър Драганов разказа как заради закъснение на влак по линията София - Велико Търново, пристига по-късно на гарата в Горна Оряховица и се оказва, че е изпуснал прекачването за Велико Търново. Така бива принуден да остане без транспорт на гарата в Горна Оряховица в 1:00 часа през нощта. Същото се е случило и с други пътници от въпросния влак на 6 септември 2022 г. Потърпевшият пътник е изпратил жалба до БДЖ, но не вярва да получи адекватна реакция.

Ето какво споделя Димитър Драганов (с известни съкращения):

"Бързият влак от София за Велико Търново, който тръгва в 20:15 ч., пое на път с 1 час закъснение, без никой да ни уведоми какво се случва, за да сме наясно и да знаем как да действаме.

Аз и още 1 момче имахме прекачване на Горна Оряховица, но абсурдът се състои в това, че влакът, който трябваше да бъде там, не беше там, а вече беше тръгнал, което означава, че ни остави на гарата в Горна Оряховица в 1 часа вечерта!

В 1 часа вечерта от гарата ни казаха, че или трябва да чакаме до сутринта към 5 часа (а аз в 8:30 трябваше да съм на работа в Търново!, или трябва да си хващаме таксита, за да се прибираме).

Според мен това е пълен абсурд, за който ние не сме виновни по никакъв начин, и ще се радвам, ако ми помогнете в неговото споделяне в общественото пространство, защото мисля, че тези новини не трябва да се премълчават, и е въпрос на гражданска и будна съвест да се споделят открито, за да се задвижваме в постигането на някакъв резултат в преборването с това!

...Потърсих БДЖ за информация, като им изпратих жалба онлайн, но не вярвам, че ще ми кажат нещо по-различно от това, че няма проблем от тяхна страна и всичко целесъобразно е изпълнено.     
           
...С момчето, за което Ви пиша, хванахме такси от гарата на Горна Оряховица до Велико Търново и цената ни за него беше 20 лева, които дадохме заради БДЖ и неговите извечни неуредици...

Изпращам и снимка на билета си, на който е отразено кога влаковете трябва да тръгнат от гарите.

...От БДЖ може и да не ми отговорят. Имам свидетел в лицето на моя приятел Денислав Петров от Велико Търново, който може да потвърди всичко, което се случи на 6 септември вечерта на нас и останалите пътници, голяма част от които бяха принудени от обстоятелството да останат да пренощуват на гарата в Горна Оряховица. 

...Поздрави, с най-сърдечно уважение,                   

Димитър Драганов" 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Ииии
    Ами незнам защо само от БДЖ се оплаквате ако се возите с автобус или самолет и закъснеете за прекачването то те не ви чакат само БДЖ чака но не е редно да чака защото така закъсняват още десетки други влакове
  • 1
    5
    Норм
    За 7.80 от София до Търново , аз се чудя как въобще има влакове при такива цени. Ще закъсняват не ами даже ще изчезнат.
  • 1
    4
    Милен
    Тази институция трябва да я продадат на чужденци не мога да я стопанисват и да бъде адекватна. Както трябва да се случи ,и с летището в горна оряховица. Дано се случи скоро защото развитие никакво няма. Тъпчат си на едно и също място в България.
  • 9
    3
    Емилия
    Gorna, прочетете какво пише на билета и тогава коментирайте. А случилото се е възмутително. Подобни закъснения имаше и вчера от София за Белозем и за Бургас през Карлово. А може би и другаде...
  • 3
    2
    БДЖ(Бъди Доволен,че си Жив)
    Да се радва, че е оцелял, все пак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари