Пътник слезе от автобус в Бяла и тръгна пеша за Русе

0
Спасителни екипи на противопожарната служба открили мъжа в участъка между Бяла и Борово / Снимката е илюстративна
Спасителни екипи на противопожарната служба открили мъжа в участъка между Бяла и Борово / Снимката е илюстративна

Директорът на противопожарната служба в Русе призова хората да останат по домовете си, да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания.

Той даде пример с пътник от автобус по направлението София - Русе. Тази сутрин возилото е било спряно край Бяла заради лошите метерологични условия. Един от пътниците решил, че на всяка цена трябва да стигне до Русе и тръгнал да се прибира пеша, въпреки че разстоянието е около 55 километра. Синът му сигнализирал на тел. 112, че го няма, а спасителни екипи на противопожарната служба открили мъжа в участъка между Бяла и Борово и го транспортирали до болницата в Бяла.

Противопожарната служба в Русе транспортира болни хора, блокирани в села.

Това коментира директорът й комисар Димитър Павлов, пише БТА.

От Нисово с противопожарен автомобил се транспортира мъж с инсулт, заедно с екип на Спешна помощ, към Университетската болница в Русе.

С високопроходима машина от типа "Ратрак" се превозва болен на хемодиализа от село Бисерци, община Кубрат, до крайдунавския град.

Павлов обясни, че със същата техника тази вечер ще бъдат транспортирани и още двама пациенти на хемодиализа - от селата Семерджиево и Бъзън.

Обстановката в областта остава тежка. Всички пътища са забранени за движение. Тежкотоварен камион се е завъртял този следобед преди "Дунав мост" от румънска страна и е затворил за около час съоръжението. В момента мостът е отворен за движение, съобщиха от Гранична полиция в Русе.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари