Първолета Чавдарова - Летиция осуети набезите на джебчийки в центъра на Виена

3
Известната русенска дизайнерка изненадала крадлите с възгласа: „Браво бе! Точно на мен, тарторката от Левски, намерихте да посегнете!“
Известната русенска дизайнерка изненадала крадлите с възгласа: „Браво бе! Точно на мен, тарторката от Левски, намерихте да посегнете!“

Браво бе! Точно на мен, тарторката от Левски, намерихте да посегнете!

Известната русенска дизайнерка Първолета Чавдарова - Летиция разказа за куриозна среща с две български джебчийки насред австрийската столица, където била на предколедно пазаруване.

Ефектно облечената както винаги дама се разхождала в самия център на Виена, когато чула зад гърба си настоятелен шепот на чист български: „Спри и изчакай!“. Обърнала се и видяла две жени – едната по-възрастна, другата – 15-16-годишно момиче, пише БРЯГНЮЗ.

Веднага съобразила на кого е попаднала и изненадала крадлите с възгласа: „Браво бе! Точно на мен, тарторката от Левски, намерихте да посегнете!“. Жените замръзнали на място. „Олее, како, много се извиняваме" – заоправдавали се джебчийките, респектирани от факта, че са срещнали колежка, и то от град Левски, известен като меката на най-опитните в джебчийския занаят. „Уча момичето как да краде, на занаят я уча, че е още аджамия. Ама ти не се притеснявай, в тоя район сме само ние двете, други няма да срещнеш“, успокоила „колежката си“ мургавелката.

И какво щяхте да ми вземете, не виждате ли, че нищо не нося?“, решила все пак да попита Летиция. „Ами много си лъскава, мааа!“, чистосърдечно си признали джебчийките.

В дните на голямото коледно пазаруване труженичките със сръчни пръсти са във вихъра си, затова пазете вещите си и особено парите, предупреждават правоохранителните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари