Първо заседание на новоизбрания Общински съвет в Иваново

2

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Иваново за мандат 2019 – 2023 година.

„Поздравявам Ви за постигнатия успех! Уверен съм, че през следващите четири години ще работите в тясно сътрудничество по между си с цел решаване на всеки възникнал казус, като по този начин превърнете община Иваново в едно още по-добро място за живот! Бъдете единни и работете прозрачно и отговорно, защото днес Вие приемате избора на Вашите съграждани като своя лична отговорност!“ заяви Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Галинка Кирилова, както и на нейния екип за успешно проведените местни избори и заяви, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това се проведе процедурата по предаване символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет на община Иваново Пламен Дончев на преизбрания за кмет Георги Миланов.

В селата Красен, Сваленик, Тръстеник и Щръклево за кметове са избрани съответно Йорданка Чурова, Николай Димков, Атанас Атанасов и Цветелина Михайлова от ПП ГЕРБ. За кмет на Пиргово е избран Стефан Барбуков от ВМРО – БНД, а за кмет на Мечка Мая Кьосева от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

В местния парламент влизат общо 13 общинска съветника, като 8 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и 1 от ВМРО – БНД.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник, а именно Никола Пеков.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше преизбран Мариян Драшков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари